Zowel voor de ouders als voor onszelf  is het belangrijk dat ouders kunnen adviseren bij belangrijke onderwerpen betreffende de opvang van hun kind(eren).

De Wet kinderopvang stelt een oudercommissie dan ook verplicht in iedere vestiging en geeft die oudercommissie verzwaard adviesrecht op diverse punten. De Wet kinderopvang stelt verder bepaalde eisen aan de samenstelling van de oudercommissie en aan het reglement van de oudercommissie.

KLEIN MAAR DAPPER heeft voor elke locatie een aparte oudercommissie, volgens het oudercommissie reglement van de MO Groep Kinderopvang.. Zo is elke locatie vertegenwoordigd. De locaties kunnen, indien gewenst, los van elkaar vergaderen, maar we hebben ervoor gekozen in principe gezamenlijk te vergaderen.
Zo kunnen we een, voor alle partijen – aanbieder en afnemer – werkbare situatie te creëren die recht doet aan de gerechtvaardigde belangen van ouders èn aan onze eigen verantwoordelijkheid voor een goede bedrijfsvoering.

Voorzitter van de oudercommissie is momenteel Mieke Oostveen.

‘Mijn naam is Mieke Oostveen, moeder van Pepijn (2012) en Vieve (2015). Ik ben met Klein maar dapper in contact gekomen doordat zij een thema hadden over baby’s en zwangerschap. Ik mocht – namens verloskundigenpraktijk de Linde – wat komen vertellen hierover en was blij verrast door de warmte en knusheid. Toen ik me meer ging verdiepen in Klein maar dapper kon ik me erg vinden in de visie. Daarom gaat Pepijn sinds hij 2 jaar geworden is er 2 dagen per week heen.
We genieten mee met liedjes, knutsels en avonturen. Hierbij merken we dat hij veel leert, maar het vooral erg leuk vindt. Kortom, we brengen hem met een gerust hart weg en halen hem op, nieuwsgierig naar de nieuwe verhalen.
Als ouder hoop ik bij te kunnen dragen aan dit fijne onderwijs, door mee te denken en te helpen waar nodig. Want ook al is mijn ‘doelgroep’ veel jonger, ik weet dat een goede basis leggen heel belangrijk is voor de verdere ontwikkeling van een kind!’

De oudercommissie van is bereikbaar via oudercommissieschenkel@kleinmaardapper-spijkenisse.nl.

Wilt u ook graag plaatsnemen in de oudercommissie? Kijk dan hier naar het huidige aanbod.